Försommar med far

Det är lördag och varmt som vanligt. Finbilen är framme och det ska glidas och badas. Men med badet innefattas en lång promenad. Det förvarnas. Parkerat och packat byter vädret från värme till ett tillfälligt regn, de första dropparna på en månad. Det uppskattas. Så faller ett långsamt regn. Det släpper inte riktigt, det får bli en paus under en stor lönn och det knäpper i bladen. Många kommer upp från badet, en man i badbyxor springer med barnvagnen. Vatten är bara kul nedifrån. Så vidare en promenad utmed en hästhage där det inte står hästar och en kohage där det inte finns kor. Väl framme lite sol. Men något låter och plötsligt kommer ett regn till, en sista lite retsam skur. Det är redan ombytt och bara att gå i sjön. “-Jag har nog inte badat i regn sen jag var tonåring”. Ett par på en klippa i närheten vänder på picnic-filten och lägger sig och gömmer sig under den. Det ser romantiskt ut. Regnet blir till en sol och värmen är tillbaka och sten i skor och kotte i hålfoten och allt känns normalt igen. Det är över. Men en dag är även detta över. Det är sommar.