Vintertid

_DSC6669bDet är något visst med vintern. Då jag under de senaste åren har jobbat säsong så innebär vintern mycket annorlunda än under sommarhalvåret. Ofta jobbar jag deltid eller under vissa perioder inte alls, och får därigenom mindre med pengar men lägger mer tid och energi på kreativitet. Det är under vintern som man har tid att sitta i studion eller jobba med bilder. Allt detta mörker tror jag också gör sitt till. Man vänder blicken inåt. Att inte jobba heltid är för mig en förutsättning för att ha någon ork över till det kreativa. Så många gånger som jag varit i en längre kreativ period men så fort jobbet börjar på vårkanten så slås man totalt av mattan av utmattning och med det kreativiteten.

Just i år känns det bra. Jag går snart av säsongen och ska ströjobba fram till Mars då nästa säsong går av stapeln. Tills dess blir det att sätta sig i studion tillsammans med far igen och jobba med musik som legat på hyllan i närmare två år. Även med ett inplanerat vernissage till våren så blir det mycket arbete med fotografier. Så, äntligen vintertid.