“Livet är en enda lång ångestpromenad mot döden”

_DSC5331bx_DSC5504f_DSC5543fx

Jag är förvånad att jag inte mår sämre, trots att det är februari, trots mörker, trots sjuka vänner. Vinterdepression har varit mer regel än undantag de senaste sex åren men i år har det gått bättre. Jag har svårt att sätta ordet på vad det är. Antagligen att jag varit lite mer aktiv än vanligt och dessutom har ett par nya projekt i siktet-bland annat att återuppliva min fars gamla trädgård.

Ett av de allra bästa botemedlen mot att må dåligt är att hänga med naturen. Idag blev det Viggeby med Julius och Steffi. Vi pratade om att vi alla tre älskar den här tiden, precis innan våren kommer. Inte så konstigt, forskning visar att man mår som bäst innan semestern, eller att seratoninnivån går upp redan timmarna innan man ser en komedi på bio. Att sikta på något hjälper. Citatet i rubriken är taget ur pjäsen “Liv Strömqvist tänker på dig!” som finns på youtube. Att kolla på den hjälper också.